KAYSERİ / MELİKGAZİ - Özkoyuncu Fatımatüzzehra İmam Hatip Ortaokulu

Özkoyuncu Fatımatüzzehra İmam Hatip Ortaokulu

Anbar Mah. Manyas Sok. No 101 Melikgazi KAYSERİ
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen,problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde,insana, düşünceye, özgürlüğe,ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.
Başarılar
2016/2017 YILINDA KAYSERİ HAFIZLIK YARIŞMASINDA İL 1. 2018/2019 YILINDA KAYSERİ HAFIZLIK YARIŞMASINDA İL 3. KAZANILMIŞTIR. 2019/2020 YILINDA KUR´AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA İL 1. OLMUŞTUR.
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Belediye otobüsleriyle (Anbar, Anayoldan geçen otobüsler Anbar Ağaçişleri, İncesu, Yemliha, Süksün, Himmetdede)
Servis Bilgisi
Öğrencilerimiz bir kısmı gündüzlü olup Öğrenci Servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Anbar Mahallesi Melikgazi Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmiştir. . Okulumuz çevresinde bulunan eski yapılar yıkılıp modern yapılar yapılacaktır.
Okulumuz İl merkezinde olup Kayseri Şehir Meydanına 10 km uzaklıktadır.
KARATE KURSU, EBRU SANATI KURSU
BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENMEKTEDİR.
Proje Çalışmaları
Okulumuz Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Özkoyuncu Kur´an Kursu ile aynı bahçe içerisinde yer almaktadır. Öğrencilerimiz saat 10:00´a kadar Kur´an kursunda hafızlığa çalışmakta, okulla hafızlığı birlikte yürütmektedir.
Okulumuz Proje okul olması nedeniyle öğrenci alımları Sınavla olmaktadır.